Τετάρτη 4 Ιουλίου 2007

Decustomize-Debranding από το 9Volto

Decustomize ή Debranding ονομάζουμε την διαδικασία κατά την οποία επεμβαίνει κάποιος στο λογισμικό του τηλεφώνου κι αφαιρεί όλα τα περιττά στοιχεία και τους περιορισμούς που περιέχει το λογισμικό από τον παροχέα (θέματα, ήχοι, εικόνες, περιορισμούς λειτουργιών κτλ).
Το πρώτο τηλέφωνο που ήρθε στην Ελλάδα "branded" ήταν το SonyEricsson T610. To 9Volto ήταν το πρώτο κατάστημα που έκανε decustomize στην Ελλάδα με την πρώτη συσκευή αναβάθμισης SE που ήταν το DIV του κατασκευαστή και γνωστού gsmhacker Daniel Henzulea (Zulea). Συνήθως η εταιρία Vodafone παρέχει συσκευές branded γνωστές σαν vodafone live συσκεύες.
Συνήθως οι συσκευές Vodafone live εκτός από το αλλαγμένα γραφικά, τα επιπλέον θέματα vodafone, έχουν περιορισμούς στις λειτουργίες τους, όπως π.χ τα mp3 δεν μπορούν να περαστούν σαν ήχο κλήσης (βλ. SonyEricsson K700, V800, Κ750 κτλ), περιορισμό στην χρήση του Bluetooth (βλ. Sharp GX30) και αρκετά bugs.
Η επέμβαση στο λογισμικό και η "φόρτωση" του επίσημου λογισμικού σε ένα branded τηλέφωνο καταργεί και την εγγύηση που του παρέχει η εταιρία πάροχος.
Τα πλεονεκτήματα μιάς τέτοιας επέμβασης έχουν και το παραπάνω τίμημα στο οποίο ο καθένας πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει το τι θα κάνει σε ένα τέτοιο δίλλημα ανάλογα με τις ανάγκες του.
Περισσότερες πληροφοριές σχετικά με την διαδικασία decustomize μπορείτε να μάθετε μέσω email στο info [παπάκι] 9volto.gr ή στο δικτυακό μας τόπο http://www.9volto.gr/ . Συζητήσεις σχετικά με λογισμικές επέμβασεις και την μέθοδο του debranding ανάλογα με το μοντέλο μπορείτε να μάθετε στο forum μας που βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.gsmforum.gr/ .